Taxatierapport

U kunt om verschillende redenen een taxatierapport nodig hebben. Wat de reden ook is, u heeft uw taxatierapport snel in huis: nauwkeurig en compleet samengesteld, volgens alle belangrijke normen die Nederland kent.

Redenen om een taxateur de waarde van uw woning te laten bepalen zijn bijvoorbeeld:

  • Verkoop van uw woning
  • Verbouw van uw woning
  • Fiscale zaken, zoals successierechten en bedrijfsbeëindiging of –overname
  • Echtscheiding

Taxatierapport Oss, Den Bosch, Uden en Veghel

In mijn taxatierapport houd ik ook rekening met alle zaken die óm de woning spelen. Vaak spelen lokale of regionale ontwikkelingen namelijk ook een (soms grote) rol. Daarom vind ik het belangrijk dat een taxateur zijn werkgebied door en door kent. Als enige onafhankelijke taxateur in Oss, met ruim 15 jaar ervaring in de regio Oss, Den Bosch, Uden en Veghel, durf ik wel te zeggen dat dit in orde is!

Waarde van uw woning

Voordat banken en verzekeraars een hypothecaire lening verstrekken of een hypotheek oversluiten, willen ze beschikken over een taxatierapport (meestal gevalideerd bij het NWWI) van een onafhankelijk taxateur. Ze willen namelijk zeker weten wat een woning waard is.

Eén belang: uw belang

Ik werk als onafhankelijk taxateur. Ik verkoop geen woningen en heb dus maar één belang: dat van u. Het taxatierapport dat u van mij ontvangt, is opgesteld volgens het Taxatierapport financiering woonruimte (2016). Daarmee voldoet het aan de eisen van Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) en van European Valuation Standards (EVS).

Waarborgfonds Eigen Woningen

Het Waarborgfonds Eigen Woningen is uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning.

European Valuation Standards

De EVS is een belangrijke waarderingsstandaard in de Mortgage Credit Directive (MCD), een Europese richtlijn voor hypotheken. Deze richtlijn is sinds 21 maart 2016 opgenomen in de Nederlandse wet- en regelgeving.

Aan alle eisen voldaan

Kortgezegd: met een taxatierapport van Taxatiebureau Erik van den Berg bent u verzekerd van een rapport dat voldoet aan alle eisen van:

  • EVS
  • NWWI
  • NHG
  • Alle Nederlandse financiële instellingen.

Opdrachtvoorwaarden model financiering woonruimte.