Woningtaxatie (NWWI taxatie)

Heeft u een woningtaxatie nodig? Dan is het belangrijk dat u een vakkundig opgesteld taxatierapport krijgt. Dit is nodig voor bijvoorbeeld het verkrijgen van een hypotheek of het oversluiten ervan. Wilt u zeker weten dat uw woningtaxatie wordt uitgevoerd door een specialist? Kies dan voor een taxatie via NWWI. Tip: let op het NRVT-keurmerk!

 

Een taxatie volgens NWWI geeft u extra zekerheid. Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) keurt namelijk taxatierapporten van aangesloten taxateurs.

NWWI

Het NWWI eist van de taxateur een gedetailleerde uitleg over hoe de woningtaxatie is gedaan en hoe de taxatiewaarde is bepaald. Daarbij wordt onder andere gekeken naar vergelijkbare woningen en de lokale situatie.

Beoordeelt het NWWI de taxatie positief? Dan ontvangen u en uw geldverstrekker het rapport. De taxatie is uitsluitend in te zien door u en uw geldverstrekker in te zien.

Taxatie nodig?

Binnen 24 uur plannen wij jouw taxatie afspraak

Vraag taxatie aan
NRVT

NRVT

Taxateurs zijn verplicht om zich aan te sluiten bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. De leden van de NRVT zijn Register-Taxateurs (RT’s). Kwaliteit en vakbekwaamheid zijn belangrijke voorwaarden waaraan een Register-Taxateur moet voldoen. Het NRVT ziet er bijvoorbeeld op toe dat de aangesloten taxateurs:

  • Over voldoende vakkennis over woningtaxatie beschikken en die kennis ook bijhouden
  • Werken conform de gedrags- en beroepsregels
  • Zich onderwerpen aan het tuchtrecht.

NWWI taxatie

Ik werk onder meer met NWWI en ben NRVT-geregistreerd Register-Taxateur. Met andere woorden: uw woningtaxatie, NWWI taxatie zijn bij mij in vertrouwde en deskundige handen.